
Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis (wiśnie w cieście)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
wiśni, świeżych bez pestek500 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy100 g
-
jajka4
-
drobnego cukru80 g
-
soli1 szczypta
-
mleka300 g
-
cukru pudru do oprószenia deseru1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
252 kcal /
1054.2 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
44.7 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
95.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
81 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cynamonowe smores
1 godz. 50 min
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Słodka focaccia z jabłkami
1 godz. 45 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto ananasowe
55 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min