
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 230 g korzenia imbiru, świeżego nieobranego, podzielonego na pojedyncze bulwiaste odcinki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 7.3 kcal / 30.4 kJ
- Białko
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 2.1 mg
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze rabarbaru (300-450 g)
20 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 Min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Obieranie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Obieranie buraków (z osłoną noża miksującego 2.0)
10 Min
Obieranie marchewki (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Obieranie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Obieranie czosnku (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 Min