Aubergines vapeur et riz

Aubergines vapeur et riz

4.3 46 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

La sauce
  • d'échalotes coupées en deux
    50 g
  • de gingembre, frais pelé, en morceaux (1 cm)
    15 g
  • gousses d'ail
    3
  • de graines de sésame, toutes couleurs
    2 c. à soupe
  • de sauce soja
    100 g
  • d'eau
    30 g
  • de sucre brut gros
    40 g
  • de vin de riz (Shaohsing)
    30 g
    de vinaigre de sherry
  • d'huile de sésame, toasté
    30 g
  • de vinaigre de riz
    30 g
Les aubergines et le riz
  • d'eau
    1000 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • d'aubergines coupées en trois dans la largeur, en quartiers (1½  cm)
    600 g
  • de riz au jasmin
    250 g
La finition
  • de graines de sésame, toutes couleurs grillées
    2 c. à soupe
  • d'oignons fanes en rouelles (4 mm)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 452 kcal / 1888 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...