Affogato aux bananes caramélisées

Affogato aux bananes caramélisées

4.4 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 16 godz. 50 min
16 portions

Składniki

La veille
  • 350 g de bananes bien mûres coupé en rondelles (1 cm)
  • 2 c. à soupe de beurre mou
  • 2 - 3 c. à soupe de sucre roux
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 c. à soupe de jus de citron fraîchement pressé
  • 140 g de sucre en poudre
  • 4 jaunes d'œufs
  • 410 g de lait entier
  • 1 gousse de vanille égrainée
  • ¼ c. à café de sel
  • 580 g de crème liquide, 30% m.g. min.
Le jour même
  • espresso pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 63.6 mg
Białko 2.4 g
Kalorie 934.7 kJ / 223.4 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Węglowodany 17.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...