Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onion, quartered
- 30 g butter, cut into pieces
- 500 g frozen green peas
- 500 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ground black pepper, to taste
- 10 g fresh mint leaves, plus extra to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 686.8 kJ / 164.2 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 249 mg
Alternatywne przepisy
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 Std. 40 Min
Pumpkin and ginger soup
35 Min
Salmorejo
2 Std. 10 Min
Kedgeree
45p
Rhubarb, orange and almond Cake
1 Std. 30 Min
Non-alcoholic Christmas punch
10 min
Lime and ginger dressing
30p
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 min
Matcha and mango frozen yoghurt
18h 25min
Mushroom and kale risotto
55 Min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Leczo (smoked sausage ratatouille)
30p