Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Lebanese cucumber (approx. 3), cut into pieces
- 90 g brown onion
- 30 g butter
- 500 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 sprig fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 200 g potato, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 tsp raw sugar (optional)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 850.3 kJ / 202.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 999.3 mg
Alternatywne przepisy
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Zucchini, Brie and basil soup
35 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Russian beetroot salad
1h 10min
Mushroom soup
30min
Potato and porcini mushroom soup
30min
White zucchini and cannellini bean soup
25 min
Warm cabbage dish
15min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Zucchini soup
25 min
Broccoli soup with sage oil
30min
Cream of mushroom soup
20 min