Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Lebanese cucumber (approx. 3), cut into pieces
- 90 g brown onion
- 30 g butter
- 500 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 sprig fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 200 g potato, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 tsp raw sugar (optional)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 850.3 kJ / 202.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 999.3 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli soup with sage oil
30min
Ratatouille
40min
Cream of mushroom soup
20 Min
Warm cabbage dish
15 min
Zucchini soup
25 dk
Cream of tomato soup
25 dk
Beetroot soup (gut health)
40min
Potato and porcini mushroom soup
30min
Cucumber soup with prawn skewers
Brak ocen
Lamb’s lettuce cream soup, broccoli with olive sauce
45 Min
Pea and lettuce soup with scallops
45 Min
Mushroom soup
30min