Cucumber soup

Cucumber soup

4.2 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • Lebanese cucumber (approx. 3), cut into pieces
    320 g
  • brown onion
    90 g
  • butter
    30 g
  • water
    500 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • fresh dill leaves only, plus extra for garnishing
    1 sprig
  • potato peeled and cut into pieces (3 cm)
    200 g
  • sea salt to taste
    1 pinch
  • ground black pepper to taste
    1 pinch
  • raw sugar (optional)
    1 tsp
  • pouring (whipping) cream
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 999.3 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 850.3 kJ / 202.5 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Węglowodany 11.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...