Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 50 g fresh oyster mushrooms
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, plus extra for garnishing
- 800 g coconut milk
- 2 tbsp red curry paste (see Tips)
- 3 tsp fish sauce (gluten free)
- 24 peeled, medium raw prawns, with tails on (approx. 750 g)
- 80 g dried rice noodles
- boiling water, for soaking
- micro herbs, for garnishing (optional)
- fresh limes, cut into cheeks, to serve
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 9744 kJ / 2320 kcal
- Białko
- 177 g
- Węglowodany
- 104.6 g
- Tłuszcz
- 132.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 101.6 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 7050.3 mg
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1h
Tom kha prawns
25min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1h 5 min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Crab linguine
30min
Pure green goodness
5min
Green machine
35min
Creamy scallop soup with chorizo
30min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Prawn noodle curry
10min
Seafood and corn chowder
40min