Amritsari dal
TM6 TM5 TM31

Amritsari dal

4.4 (38 ocen)

Składniki

Everyday Indian curry paste

  • 30 g cumin seeds
  • 2 - 3 dried bay leaves
  • 30 g coriander seeds
  • 1 tsp whole cloves
  • 12 cardamom pods (black)
  • ½ cinnamon quill
  • ¼ tsp black peppercorns
  • 2 tsp Kashmiri chilli powder
  • 1 tbsp ground ginger
  • 2 tsp ground turmeric
  • 5 brown onions (approx. 700 g), cut into quarters
  • 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
  • 1 tbsp garlic paste (see Tips)
  • 1 tbsp ginger paste (see Tips)
  • 40 g ghee (see Tips)
  • 40 g canola oil
  • 30 fresh curry leaves
  • 800 g canned whole tomatoes
  • 1 tbsp brown sugar
  • 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 1 tsp salt

Dal

  • 100 g urad dal (see Tips)
  • 80 g toor dal (see Tips)
  • 250 g water, plus extra for soaking
  • 15 g fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves for garnishing (see Tips)
  • 10 g fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
  • 30 g ghee (see Tips)
  • 1 - 2 brown onions (approx. 200 g), cut into quarters
  • 5 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
  • 1 tbsp garlic paste (see Tips)
  • 1 tbsp ginger paste (see Tips)
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • ½ tsp Kashmiri chilli powder
  • 1 tsp garam masala (see Tips)
  • 1 ½ tsp salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
910.7 kJ / 216.8 kcal
Białko
9.4 g
Węglowodany
23.7 g
Tłuszcz
8.4 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
11 g
Sód
746.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy