Spinach potato soup with savoury egg custard

Spinach potato soup with savoury egg custard

4.7 45 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Savoury egg custard
  • eggs
    4
  • full cream milk
    100 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    1 - 2 pinches
Spinach potato soup
  • brown onion cut into halves
    80 g
  • oil
    20 g
  • celeriac
    40 g
  • carrots cut into pieces (2 cm)
    100 g
  • potatoes cut into pieces (2 cm)
    200 - 250 g
  • leeks white part only, cut into slices (1 cm)
    80 g
  • water
    800 g
  • Vegetable stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
    1 heaped tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • salt plus extra to taste
    1 tsp
  • ground pepper plus extra to taste
    ¼ tsp
  • fresh spinach leaves
    250 g
    250 g frozen spinach leaves, defrosted
  • thickened cream
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 797 kJ / 191 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...