Urządzenia i Akcesoria
Baba Ghanoush
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions
Składniki
-
eggplant25 ½ oz
-
extra virgin olive oil plus extra to coat eggplant3 oz
-
garlic cloves4 - 5
-
yellow onions3 oz
-
tahini3 oz
-
freshly squeezed lemon juice1 ½ oz
-
salt to taste¾ tsp
-
freshly ground pepper to taste¼ tsp
-
parsley chopped, leaves only to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
155.4 mg
Białko
2 g
Kalorie
524.4 kJ /
125.3 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buckwheat Blini with Smoked Salmon (Bill Yosses)
2 godz.
Hummus
10 min
Basil Pesto
10 min
Freekeh Risotto with Mushrooms
9 godz.
Hummus
10 min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 godz. 40 min
Vegan "Crab" Cakes
1 godz. 10 min
Mushroom Risotto
30 min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Southwest Quinoa
40 min
Hummus (Ilan Hall)
9 godz. 5 min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 min