Buckwheat Blini with Smoked Salmon (Bill Yosses)

Buckwheat Blini with Smoked Salmon (Bill Yosses)

4.7 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
20 pieces

Składniki

  • all-purpose flour
    2 oz
  • buckwheat groats (see Tip)
    2 oz
  • sugar
    1 oz
  • salt
    ½ tsp
  • whole milk
    8 oz
  • active dry yeast
    1 ¼ tsp
  • unsalted butter in pieces
    2 oz
  • extra virgin olive oil plus extra to fry
    2 oz
  • large eggs
    2
  • crème fraîche to serve
    4 oz
    4 oz sour cream, to serve
  • smoked salmon sliced to serve
    8 oz
  • caviar e.g. American Paddlefish, to serve
    2 oz
    2 oz salmon roe, e.g. American Paddlefish, to serve
  • fresh dill fronds to garnish
    fresh chives, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 343 mg
Białko 5 g
Kalorie 494 kJ / 118 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...