Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz freekeh, rinsed and drained
- 30 oz water, to soak
- 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces
Mushrooms
- 1 ½ oz water
- 10 oz fresh mixed mushrooms, sliced
- 1 oz unsalted butter, cold, in one cube
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ oz soy sauce, to taste
Risotto
- 4 oz red onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 ½ oz unsalted butter, divided
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 3 ½ oz dry white wine
- 12 oz vegetable stock
- ½ tsp salt, to taste
- 1 oz heavy whipping cream
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 3 green onions, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 721 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couscous Risotto with Fennel and Salmon
35 Min
Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus
35 Min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55 Min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 Min
Orange Curry Dressing
10min
Italian Wedding Soup
1h 15min
Golden Beet Gazpacho
50 Min
Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root
35 Min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 Std.
Barley Risotto with Beef Short Ribs
3h 20min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1h 40min
Heirloom Tomato Gazpacho
1 Std. 10 Min