Urządzenia i Akcesoria
Nadziewane warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
-
1 cukinia (130 g)
-
1 bakłażan (400 g)
-
1 biała cebula (120 g)
-
500 g wody
-
5 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i do skropienia
-
50 g bułki tartej
-
5 liści bazylii, świeżych
-
1 żółtko½ jajka roztrzepanego
-
10 g mleka
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
514.4 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1056.8 kJ /
252.6 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
43.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Flan karmelowy
3 godz.
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką
1 godz.
Surówka z mieszanych warzyw
10 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Duszone warzywa
10 min