
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g czerwonych buraków, nieobranych, w całości
- 80 g octu, białego, 10%
- 25 g oleju
- 50 g cukru
- 25 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1144.9 kJ / 273.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 2281.5 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2 Std. 40 Min
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48 Std. 25 Min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4 Std. 45 Min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25 Min
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2 godz. 30 min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 Min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2 godz. 30 min
Pikle z krojonych ogórków (TM6)
48h 20min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48 Std. 25 Min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2 Std. 40 Min
Papryka po chorwacku (TM5)
35min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 Std. 10 Min