Urządzenia i Akcesoria
Ketchup
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 słoików
Składniki
-
2500 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
-
200 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
200 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
160 g cukru
-
160 g octu balsamicznego
-
30 g oleju
-
4 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
4 goździki
-
4 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
947.8 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
700.6 kJ /
167.4 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
33.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min