Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel, en dés
- 50 g d'eau
- 5 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- 90 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- huile de friture
- sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 476 kJ / 114 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Petits beignets de carnaval
3h
Palmiers feuilletés
3h 5min
Couronne des rois espagnole
3h
Tarte à la praline
3 godz. 20 min
Brioche aux pralines
8h 35min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Saucisson brioché
2h 50min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min
Brioche Nanterre
4h 15 min
Oreillettes
3 godz. 40 min