![Bugnes du carnaval Bugnes du carnaval](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/349ce362f9519e38f61a8307e10e5794/Derivates/e4be28090ddf6982211c5d35fb89dc4423d328d8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre demi-sel, en dés
- 50 g d'eau
- 5 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 3 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- le zeste d'un citron jaune, finement râpé
- 90 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- huile de friture
- sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 476 kJ / 114 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche aux pralines
8h 35min
Saucisson brioché de Lyon
3ωρ. 25 λεπτ.
Gâteau roulé à la confiture
30min
Gros beignets à la compote de pommes
3 godz. 40 min
Brioche des rois
6sa 35 dk
Oreillettes
3 godz. 40 min
Petits beignets de carnaval
3h
Bugnes à la fleur d'oranger
3ωρ. 25 λεπτ.
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min
Roulé à la pâte à tartiner
25min
Beignets de courgettes comme des acras
1u. 45min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3 Std. 15 Min