Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 1000 g de lait
- 3 - 6 œufs
- 100 - 200 g de sucre en poudre
- 45 - 90 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 968.5 kJ / 230.9 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 97.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème au praliné
2 godz. 20 min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Semoule au chocolat
50 min
Crème dessert au caramel
1h
Crème express chocolat-vanille
20 min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 Min
Crème dessert saveur madeleine
20 min
Riz au lait caramel
1 godz. 30 min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème au café
2h 30min
Œufs au lait et à la vanille
5h
Crème anglaise Mode Sauce
15 Min