Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'eau
- 7 g de levure boulangère fraîche
- 175 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 3 œufs
- 5 g de sel
- 90 g de beurre, en morceaux
- 225 g de pralines roses, concassées
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6347 kJ / 1523 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 316 g
- Tłuszcz
- 118 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3 godz. 25 min
Brioches italiennes
3h 15min
Bugnes du carnaval
3h 35 min
Sablés d'antan
1j 30 menit
Brioche des rois
6h 35min
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50 menit
Baba au rhum
4 Std.
Gâteau roulé à la confiture
30 min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 Min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Brioche Nanterre
4h 15 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 godz. 25 min