Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g de sucre
- 50 g d'eau
- 1000 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée, les graines seulement
- 8 œufs
- eau chaude, pour le plat
- 90 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 blancs d'œufs
- 100 g de farine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1198 kJ / 286 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15 min.
Paris-Deauville
12h
Crème caramel
3 Std.
Babas au rhum et fruits rouges
4 Std.
Flan pâtissier aux prunes
2h 5min
Œufs au lait au caramel
55min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Gâteau de riz au caramel
1 Std. 40 Min
Financier aux pommes façon tatin
55min
Crème catalane
4 Std. 25 Min
Crème renversée au caramel
4 Std. 50 Min
Crème caramel et vanille
8 godz.