Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de cerises, dénoyautées
- 1 noisette de beurre, pour le plat
- 125 g de lait entier
- 30 g de farine de blé (T 80)
- 2 œufs
- 5 g d'extrait de vanille
- 1 pincée de sel
- 12 g de sucre de canne complet non raffiné
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 803 kJ / 192 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55min
Chausson à la confiture de prunes
1 Std.
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 min
Clafoutis aux cerises
50 min
Clafoutis aux poires et aux amandes
45 Min
Clafoutis léger aux pommes
50 min
Petits clafoutis aux cerises
45 Min
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Cake aux fruits secs
2h
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3h
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 Std. 10 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min