Quiche di zucca ed erbette

Quiche di zucca ed erbette

4.8 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

  • 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Pasta brisèe
  • 270 g di farina tipo 00
  • 140 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 70 g di acqua fredda
Ripieno
  • 80 g di scalogno a metà
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di zucca a tocchetti (2 cm)
  • 250 g di erbette di campo a foglia larga
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 3 uova

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 555.1 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 1644.7 kJ / 393.1 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 40.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...