Quiche di zucca ed erbette

Quiche di zucca ed erbette

4.7 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 fette

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    120 g
Pasta brisèe
  • di farina tipo 00
    270 g
  • di burro a pezzi
    140 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua fredda
    70 g
Ripieno
  • di scalogno a metà
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di zucca a tocchetti (2 cm)
    300 g
  • di erbette di campo a foglia larga
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • uova
    3

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 393.1 kcal / 1644.7 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 40.4 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 555.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...