Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
Pasta brisèe
- 270 g di farina tipo 00
- 140 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di acqua fredda
Ripieno
- 80 g di scalogno a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucca a tocchetti (2 cm)
- 250 g di erbette di campo a foglia larga
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1644.7 kJ / 393.1 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 555.1 mg
Alternatywne przepisy
Gattò di patate e spinaci
2h
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30min
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Torta salata svuotafrigo
2h
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Zucchine ripiene tonno, olive e prezzemolo
1h 30min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30min