Polpette alla calabrese

Polpette alla calabrese

5.0 28 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

Polpette
  • 75 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm) (vedere consigli)
  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 600 g di carne trita di maiale
  • 2 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 fetta di pane bianco in cassetta (90 g circa), ammollato nel latte (20-30 g circa)
Sugo
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 1 - 2 peperoncini secchi piccanti
  • 120 g di cipolle rosse di Tropea in quartii
  • 45 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 700 g di passata di pomodoro
  • 100 g di acqua
  • 2 pizzichi di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 601.9 mg
Białko 25.9 g
Kalorie 1952.4 kJ / 466.6 kcal
Tłuszcz 34.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...