![Pain d'épices au miel de châtaignier Pain d'épices au miel de châtaignier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ff60cb5dba1910499b99b2e6e5833e11/Derivates/911e4d9420cea4aa7f7ec898294460d73d09cbbd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 450 g de miel de châtaigner
- 2 c. à soupe rases d'épices à pain d'épices
- 300 g de farine de seigle
- 150 g de farine T45
- 1 pincée de fleur de sel
- 2 c. à soupe d'huile neutre
- 2 c. à café de bicarbonate de sodium
- 30 g de sucre roux moelleux, type vergeoise brune
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 751.3 kJ / 179.6 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 140.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Brioche aux pralines
8h 35min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 godz. 10 min
Confiture figue et vanille
40 Min
Fougasse lardons et romarin
3 Std. 15 Min
Brioche des rois citron et fève tonka
4j 30 menit
Truffes au rhum et à la cannelle
45 Min
Kouglof alsacien
17 godz. 10 min
Pain d'épices au miel de fleurs
1 Std.
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Cannelés bordelais
13h 30min