Wersje kompatybilne
Mousse au citron et langues-de-chat au citron
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de jus de citron jaune
- 270 g de sucre en poudre
- 20 g de fécule de maïs
- 500 g de crème liquide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone
- 125 g de beurre demi-sel, en morceaux
- le zeste d'un citron jaune
- 150 g de farine de blé
- 4 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2992 kJ / 715 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta à l’orange
4h 25min
Truffes au rhum et à la cannelle
45 min
Gâteau roulé au café
2h 30min
Cheesecake aux fruits d'été
3h 35min
Pannacotta à la cerise
3h 30min
Pannacotta
5u. 50min
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Mousse citron vert-basilic
2h 30min
Pannacotta aux fruits rouges
3h 25min
Tarte citron vert, basilic et estragon
12h 40 min
Madeleines au citron
6u. 40min
Mousse chocolat-tonka
4h 20min