Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les fruits secs
- 75 g d'amandes décortiquées
- 75 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- 75 g de sucre en poudre
La glace
- 250 g de crème liquide entière, très froide
- 50 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 100 g de miel
- 25 g de sirop de glucose
- 50 g de canneberges déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1983 kJ / 474 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12sa 30 dk
Rochers feuilletés au praliné
1h 5min
Succès praliné
1 Std. 40 Min
Crème caramel
3 Std.
Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette
12u. 25min
Nougat glacé aux fruits de la Passion, coulis de papaye
12h 35min
Crème glacée au caramel et aux cacahuètes
3 Std.
Dacquoise aux framboises
2h
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2h
Tiramisu citron vert et framboises
25min
Crème caramel et vanille
8 godz.