Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 citrons jaunes non traités, zeste et jus
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- 1 pincée de sel
- 120 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 381.7 kJ / 91.2 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 40.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petites lunes à la vanille
40 Min
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2 godz. 35 min
Biscuits au citron
55min
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Gâteau tout citron
55min
Brioche des rois
6h 35min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Minimadeleines à la réglisse
30 Min
Biscuits aux épices et à l'orange
50 Min
Amaretti
25 Min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 Min
Madeleines au citron
6h 40 min