Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'abricots frais, dénoyautés et coupés en deux
- 60 g de sucre en poudre
- 2 cm de gingembre frais, pelé et râpé
- le jus d'1/2 citron vert
- 100 g de ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace pêche-fraise
15min
Sorbet citron vert
12h
Crémeux glacé aux pêches
3h 45min
Sorbet express pêche, abricot et banane
3h 15min
Sorbet abricot, éclats de pistache
12h 30min
Coupe glacée aux pêches et aux abricots
12h 30min
Glace mangue-Passion
12h
Glace au yaourt et à la menthe
12h 20min
Glace à l'italienne à la pêche
10 min
Sorbet fraise, banane et menthe
4h 15 min
Sorbet à l'abricot
10 min
Sorbet à la fraise
12h