Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Burro alle olive
- 500 di panna fresca liquida (min 30% di grassi)
- 100 g di acqua fredda
- 80 g di olive verdi denocciolate
Impasto
- acqua q.b. fino ad arrivare a 300 g di liquidi
- ½ cucchiaino di zucchero
- 1 cubetto di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 600 g di farina tipo 0
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1706.6 kJ / 407.9 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 412 mg
Alternatywne przepisy
Chips di verdure al forno (TM6)
1u. 45min
Treccia alle mandorle e cioccolato
5 godz. 30 min
Trecce dolci
4h
Torta marmorizzata al Varoma
2 godz.
Antipasto misto di mare con grissini
3 godz. 30 min
Cestini di frolla al cocco con curd al limone
2 godz.
Cookies con frutta secca
1h
Spiedini di manzo con spaghettini di verdure (TM6)
1 godz. 30 min
Ghirlanda dolce di Natale
4sa 30 dk
Biscottini salati al basilico e mandorle
1h
Mandorle sabbiate
1h
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24u.