Zavata carsolina

Zavata carsolina

4.3 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
    200 g
  • di farina tipo 00
    200 g
  • di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
    90 g
  • di sale
    1 pizzico
Crema carsolina
  • di zucchero
    200 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    200 g
  • di latte intero
    500 g
  • di farina tipo 00
    65 g
  • tuorli
    5
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
  • di vino bianco secco
    25 g
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • di acqua
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 545.6 kcal / 2282.8 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 33.9 g
Węglowodany 54.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 145.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...