Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 75 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
- 170 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
-
½
di cucchiaino di zucchero vanigliato
lub ¼ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 50 g di acqua fredda
Terminare la preparazione
- 1000 g di mela, qualsiasi tipo in quarti (es. Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady,...), (vedere consigli)
- 30 g di zucchero
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1002 kJ / 239 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 51 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finte cosce di pollo con salsa piccante
1h 30min
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1h 10 min
Focaccia patate e rosmarino (TM6)
1h
Pizza capricciosa
1sa 35 dk
Bougatsa
1h
Torta succosa di mele con Affettatutto Bimby®
2h
Pizza caprese
9 Std.
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3 Std.
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2h
Impasto per pizza di Kamut®
2h
Torta della nonna (TM6)
1h 30min
Pizza con salame piccante TM6
3u. 30min