Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
1110 g wody
-
1 łyżeczka soli plus 2 szczypty
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g makaronu, suchego typu spaghetti
-
15 g cebuli przekrojonej na pół
-
¼ - ½ ząbka czosnku
-
¼ puszki tuńczyka, w sosie własnym (masa ryby ok. 180 g), odsączonego z zalewy
-
20 g śmietany, 18% tłuszczu
-
5 g mąki pszennej
-
5 g koncentratu pomidorowego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej¼ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
ser parmezan, tarty do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2752.8 mg
Białko
24.7 g
Kalorie
2762.2 kJ /
660.2 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
81.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 Min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 Min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 Min
Makaron z papryką i kozim serem
20 Min
Farfalle z łososiem i pesto
45 Min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 Min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 Min
Makaron w sosie pomidorowym
30 Min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 Min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 Min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 Min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 Min