Penne w sosie serowo-śmietanowym

Penne w sosie serowo-śmietanowym

4.4 64 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 90 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 90 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 680 g wody
  • 300 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 ½ - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¾ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 380 g makaronu, suchego, typu penne
  • 230 g zielonego groszku, mrożonego częściowo rozmrożonego
  • 150 g szynki gotowanej (opcjonalnie) pokrojonej w kostkę

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 348.5 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 1914.9 kJ / 457.7 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 57.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...