Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ peperoncino fresco
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di dentice fresco, i filetti senza pelle e senza lische, a pezzi
- 200 g di pomodori ciliegino in quarti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di vino bianco
- 320 g di pasta secca corta tipo rigatoni
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1824.8 kJ / 436 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 202.2 mg
Alternatywne przepisy
Pasta broccoli e acciughe
40 dk
Spaghetti broccoli e noci
40 dk
Bocconcini di tacchino alle verdure
40 dk
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 godz. 30 min
Paccheri con pomodorini, vongole e calamari
40 dk
Frittelle di cavolo nero
30 Min
Cipolle sottaceto (TM6)
45 dk
Risotto alla sogliola e limone
45 dk
Lasagnette al nero con ragù di polpo
1h 20min
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35 dk
Pasta alla ionica
30 Min
Spaghetti alle vongole
4h 40min