Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliatelle
- 200 g di farina di kamut + q.b.
- 100 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- 150 g di acqua
- 1 bustina di zafferano in polvere
Sugo di funghi
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi freschi misti, puliti e a pezzi
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne funghi e salsiccia
1h 40min
Trofie al ragù di seitan, melanzane e noci
40min
Tagliatelle ai funghi
1h
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50min
Crema ai funghi e semi di girasole
30min
Tagliatelle ai funghi (senza glutine)
1 Std. 30 Min
Lasagne ai funghi (senza glutine)
2h 5min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1 Std. 30 Min
Bruschette con melanzane
30min
Pasta al pomodoro con chorizo
25min
Lasagne ai funghi
2 Std.
Ragù di funghi
1sa 10 dk