Lasagne ai funghi e crema di patate allo zafferano

Lasagne ai funghi e crema di patate allo zafferano

4.0 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • spicchi di aglio
    2
  • di funghi porcini surgelati decongelati e asciugati con carta assorbente
    500 g
  • di sale + q.b.
    2 cucchiaini
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di spinaci in foglia surgelati
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di noce moscata
    1 pizzico
  • di patate pelate e a cubetti (1 cm)
    600 g
  • di latte intero
    700 g
  • di zafferano
    1 bustina
  • di burro + q.b.
    15 g
  • di pasta fresca tipo lasagne
    130 g
  • di provola affumicata a fette
    300 g
  • Parmigiano Reggiano grattugiato q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 564.5 kcal / 2361.8 kJ
Białko 30.5 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 43.4 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 1273.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...