Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cavolo cappuccio tagliato a striscioline
- 150 g di peperone giallo a tocchetti (1-2 cm)
-
100
g di piselli surgelati
lub 100 g di piselli freschi - 10 foglie di menta fresca, lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 900 g di acqua
- 400 g di pasta secca tipo mezze penne
- 150 g di pomodori ciliegino in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2024.9 kJ / 484 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 84.4 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 615.3 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate
35 Min
Insalata di pasta, vongole e carciofi
1h
Pasta fredda alle verdure
1h
Uova occhio di bue con contorno di verdure
30min
Insalata di riso
40min
Insalata di riso vegetariana
40min
Insalata di pasta con pollo e salmone
1h
Insalata di stagione veloce
10 min
Cous cous veloce con verdure crude
20 min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Pasta fredda alla caprese
40min
Insalata di riso con zucchine e menta
30min