Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cavolo cappuccio tagliato a striscioline
- 150 g di peperone giallo a tocchetti (1-2 cm)
-
100
g di piselli surgelati
lub 100 g di piselli freschi - 10 foglie di menta fresca, lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 900 g di acqua
- 400 g di pasta secca tipo mezze penne
- 150 g di pomodori ciliegino in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2024.9 kJ / 484 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 84.4 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 615.3 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di riso, frittata e verdure
50min
Penne risottate con verdure
35min
Insalata di riso
40min
Insalata di pasta integrale con prosciutto crudo, melone e fagiolini
55 min
Insalata di pasta integrale
40min
Insalata di riso parboiled
55 min
Insalata di riso basmati
55 min
Pasta fredda alle verdure
1h
Insalatona di orzo
40min
Pasta fredda alla caprese
40min
Insalata di riso e verdure
30min
Insalata di riso con zucchine e menta
30min