Hot cross buns, brioches de Pâques

Hot cross buns, brioches de Pâques

4.1 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
9 portions

Składniki

La pâte
  • de lait
    300 g
  • de levure boulangère sèche
    1 sachet
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    550 g
  • de sucre en poudre
    55 g
  • de sel
    10 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • de quatre-épices
    1 pincée
  • de noix de muscade en poudre
    1 pincée
  • œuf
    1
  • de beurre en morceaux
    55 g
  • de raisins secs de Corinthe
    100 g
Les croix
  • d'eau
    100 g
  • de farine de blé
    125 g
Le glaçage
  • de sucre en poudre
    2 c. à soupe
  • de lait
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 348 kcal / 1456 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...