Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre pommade
- 30 g de blanc d'œuf
- 2 pincées de fleur de sel
- ½ gousse de vanille, les graines seulement
- 200 g de farine
- 30 g d'amandes en poudre
-
200
g de chocolat noir, en morceaux
lub 200 g de chocolat au lait, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1538 kJ / 369 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35 Min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min
Spritz au chocolat
50min
Etoiles amandes et caramel
1h 15 min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Napolitain
4h 20min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Praliné maison rapide
1h
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15 min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min