![Sablés viennois Sablés viennois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c57502eb79e210fe7b9e716fe92d8327/Derivates/0f241a8b77dbb0689773d5bb5499a3136409eb50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre pommade
- 30 g de blanc d'œuf
- 2 pincées de fleur de sel
- ½ gousse de vanille, les graines seulement
- 200 g de farine
- 30 g d'amandes en poudre
-
200
g de chocolat noir, en morceaux
lub 200 g de chocolat au lait, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1538 kJ / 369 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15min
Chouquettes du goûter
35 min
Crème dessert aux speculoos
6hod. 20min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40 min
Cake marbré, glaçage rocher
2 Std. 15 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche suisse chocolat-speculoos
3 godz. 35 min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Chocolat liégeois
4h 30min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Napolitain
4hod. 20min
Spritz au chocolat
50min