Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g de farine de blé
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 60 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel
- 390 g de lait
- 80 g de beurre doux, en morceaux
- 2 c. à soupe de pâte de speculoos
- 2 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 1 gousse de vanille
- 60 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3097.1 kJ / 740.2 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 83.2 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 187 mg
Alternatywne przepisy
Blondie aux trois chocolats et cacahuètes
40 min
Chaussons aux pommes
6 godz. 20 min
Brioche Spirale
2h 45min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Mahjouba (crêpes farcies)
2 Std. 50 Min
Petites gâches au chocolat au lait
15h 10min
Rolls au chocolat et caramel
2 Std. 10 Min
Bouchées aux speculoos
2h 30min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Tarte entremets chocolat et noisette
18h 30min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 Std. 15 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2 godz. 15 min