Sopa de cenoura e pera

Sopa de cenoura e pera

3.3 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
3 doses

Składniki

  • azeite
    20 g
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • dente de alho
    1
  • cenoura cortada em pedaços
    75 g
  • batata cortada em pedaços
    150 g
  • pera-rocha cortada em cubos pesquenos
    200 g
  • sal
    1 c. chá de
  • tomilho só as folhas
    2 pés de
  • mostarda de Dijon
    10 g
  • água
    300 g
  • caldo de legumes caseiro
    ½ c. chá de
    ½ cubo de caldo de legumes
  • noz-moscada
    ¼ c. chá de
  • crème fraîche (opcjonalnie) p/ servir
    1 c. chá de
  • piripíri em flocos (opcjonalnie) p/ servir
    1 pitada de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 838.7 mg
Białko 2.1 g
Kalorie 686.8 kJ / 164.2 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 25.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...