Gâche vendéenne

Gâche vendéenne

4.4 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 55 min
2 pièces

Składniki

La veille
  • de lait entier
    125 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    25 g
  • œufs
    3
  • de crème fraîche épaisse
    40 g
  • de sel
    1 pincée
  • de farine T45
    560 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de sucre vanillé
    8 g
  • de beurre en morceaux
    110 g
  • de rhum
    1 c. à soupe
  • d'eau de fleur d'oranger
    2 c. à soupe
  • farine T45, pour le plan de travail
Le jour même
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 899 kcal / 3765 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 137 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...