![Gâche vendéenne Gâche vendéenne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0af8fad3352e7e0c64257431b733a13c/Derivates/6917b40ab2b1d827cb1ba09133d8e5d68f8c28be.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 125 g de lait entier
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 3 œufs
- 40 g de crème fraîche épaisse
- 1 pincée de sel
- 560 g de farine T45
- 100 g de sucre en poudre
- 8 g de sucre vanillé
- 110 g de beurre, en morceaux
- 1 c. à soupe de rhum
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- farine T45, pour le plan de travail
Le jour même
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3765 kJ / 899 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche Nanterre
4h 15min
Viennoises au chocolat
2h 50 min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Briochettes parisiennes
4 Std. 5 Min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Brioche extra crémeuse
2h 15 min
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Brioche tressée
14 godz. 40 min
Pains aux raisins
20 godz. 15 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min