Gâche vendéenne

Gâche vendéenne

4.5 54 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 55 min
2 pièces

Składniki

La veille
  • 125 g de lait entier
  • 25 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 3 œufs
  • 40 g de crème fraîche épaisse
  • 1 pincée de sel
  • 560 g de farine T45
  • 100 g de sucre en poudre
  • 8 g de sucre vanillé
  • 110 g de beurre en morceaux
  • 1 c. à soupe de rhum
  • 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • farine T45, pour le plan de travail
Le jour même
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 20 g
Kalorie 3765 kJ / 899 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 137 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...