Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre, en morceaux
La garniture
- 1 œuf
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 30 g de beurre, en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3731 kJ / 893 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 136 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Beignets de carnaval à la fleur d’oranger
1h 50 min.
Escargots à la pistache
21h
Cramique, brioche du Nord aux raisin secs
3u. 15min
Tarte aux cerises briochée
3 Std. 25 Min
Petites gâches au chocolat au lait
15h 10 min
Baguette viennoise
2h 30min
Dinner rolls anglais
3u. 35min
Tarte briochée aux abricots
3h 10 min.
Tarte à gros bords
1h 50 min.
Briochettes parisiennes
4h 5 min
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Soupe de tomates aux tortellinis de viande hachée
35min