Tarte au sucre
TM6 TM5 TM31

Tarte au sucre

3.2 (5 ocen)

Składniki

La pâte

  • 100 g de lait
  • 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
  • 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
  • 60 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
  • 50 g de beurre, en morceaux

La garniture

  • 1 œuf
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 80 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
  • 30 g de beurre, en dés

Wartości odżywcze
na 1 pièce
Kalorie
3731 kJ / 893 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
136 g
Tłuszcz
46 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy