![Tarte au sucre Tarte au sucre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/653f23726136fa7a757eb22bf72596e9/Derivates/c183f2822cccec4fa5e0797010e7f4a4dac1dca7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre, en morceaux
La garniture
- 1 œuf
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
- 30 g de beurre, en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3731 kJ / 893 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 136 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Gros beignets à la compote de pommes
3 godz. 40 min
Brioches italiennes
3 godz. 15 min
Briochettes parisiennes
4h 5min
Panini roquette-mimolette
2h 30min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 godz. 5 min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Rolls au crémeux citron
2h 45min
Petits pains aux pépites de chocolat
4 Std. 10 Min
Tarte briochée aux abricots
Brak ocen
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min