Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de chocolat noir, en morceaux
- 200 g de lait, et 2 c. à soupe
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé
- 10 g de sel
- 70 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 125 g de beurre mou, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067 kJ / 494 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat
50 min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Biscuits craquelés au chocolat
2h 35min
Petits pains au lait hérissons
2h 35min
Baguette viennoise
2h 30min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Petits pains aux pépites de chocolat
4h 10min
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Viennoises au chocolat
2h 50min
Brioche de Jeanne
4h 15min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min