Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 1 œuf
- 850 g de farine de blé
- 100 g d'huile de tournesol, et un peu pour le saladier
- 20 g de sel
- 100 g de graines de sésame (voir "Variante(s)")
- 3 c. à soupe de lait
- 2 c. à soupe de miel
- œufs de Pâques en chocolat, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 20 tranches
- Kalorie
- 25183.6 kJ / 6019 kcal
- Białko
- 189.6 g
- Węglowodany
- 817.4 g
- Tłuszcz
- 219.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.1 g
- Błonnik
- 37.5 g
- Sód
- 8714.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuggets de poulet, sauce aux cornichons
1h
Pain de Pâques complet aux œufs et truite fumée
1h 45min
Pain aux oignons blancs
Keine Bewertungen
Pain moulé aux graines
3u. 50min
Pêches à la vapeur
25 min
Cachir de poulet aux olives
7 Std.
Velouté de betteraves, poireau, pommes, sarrasin et noix
30min
Pain marguerite pavot et curry
15 godz. 45 min
Infusion aux zestes d'agrumes
25 min
Gaufre au fraisier
40min
Croquets aux noix de pécan
55min
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1h 25min