Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
滷汁
- 15 克 油
- 6 克 薑 ,切片
- 5 克 蒜頭
- 1 支 青蔥 ,切段,約7公分
- 30 克 冰糖
- 1 大匙 花椒粒
- 2 大匙 乾辣椒 ,剪段,去籽
- 3 克 桂皮
- 1 粒 八角
- 60 克 醬油
- 30 克 水
- 15 克 花雕酒
雞胗
- 3200 克 水
- 350 克 雞胗 ,洗淨,瀝乾
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 322.5 kJ / 77.2 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 265 mg