客家腐乳醬蒸魚片
TM5 TM6

客家腐乳醬蒸魚片

4.0 (5 ocen)

Składniki

  • 1 隻 鱸魚 (約400克),只取魚身,切片
  • 2 粒 蒜頭
  • 10 克 薑
  • 5 克 新鮮辣椒, 去籽、切丁
  • 1 根 蔥, 切絲
  • 2 塊 豆腐乳 (約20克)
  • 1 茶匙 糖
  • 1 茶匙 香油
  • 1 大匙 米酒
  • 1 茶匙 醬油
  • 600 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
726 kJ / 173 kcal
Białko
22.8 g
Węglowodany
3.9 g
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy