豆皮時蔬卷&排骨蒸芋頭、山藥黑棗雞湯

豆皮時蔬卷&排骨蒸芋頭、山藥黑棗雞湯

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 人份

Składniki

腐皮時蔬卷
  • 生豆皮 (約三片)
    180 克
  • ¾ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¾ 茶匙
  • 牛蕃茄 , 去籽、切條
    60 克
  • 黃甜椒 ,切條
    50 克
  • 杏鮑菇 , 切條
    50 克
  • 小黃瓜 ,切條
    50 克
排骨蒸芋頭
  • 新鮮紅辣椒 ,切片
    1 枝
  • 蒜頭
    20 克
  • 排骨 ,切塊(約3公分)
    350 克
  • 芋頭 ,(約半顆),去皮、切塊(約2公分)
    200 克
  • 太白粉
    ½ 大匙
  • 香油
    1 茶匙
  • 五香粉
    ½ 茶匙
  • 醬油膏
    3 茶匙
  • 細砂糖
    2 茶匙
  • 辣豆瓣醬
    1 大匙
  • 米酒
    2 茶匙
  • 1 小撮
黑棗山藥雞湯
  • 切片
    20 克
  • 帶皮帶骨雞腿肉 切塊(約5公分),以滾水川燙去除血水
    400 克
  • 米酒
    30 克
  • 1100 克
  • 新鮮山藥 去皮、切塊(約3公分)
    150 克
  • 黑棗 以清水洗淨
    12 粒
  • 枸杞 以清水洗淨
    5 克
  • ½ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 1377 kcal / 5764 kJ
Białko 103 g
Tłuszcz 75 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...