Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 蘿蔔乾, 沖洗乾淨、略切
- 20 克 油
- 10 克 乾香菇, 泡軟,切小丁
- 1 大匙 油蔥酥
- 20 克 米酒
- 1 大匙 醬油
- 350 克 芋頭, 去皮、切塊(約3公分)
- 1500 克 水
- 200 克 白米
- 15 克 櫻花蝦
- 30 克 芹菜, 取莖、切末
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Błonnik
- 2.8 g