
Urządzenia i Akcesoria
芋頭櫻花蝦鹹粥
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 人份
Składniki
-
蘿蔔乾 沖洗乾淨、略切50 克
-
油20 克
-
乾香菇 泡軟,切小丁10 克
-
油蔥酥1 大匙
-
米酒20 克
-
醬油1 大匙
-
芋頭 去皮、切塊(約3公分)350 克
-
水1500 克
-
白米200 克
-
櫻花蝦15 克
-
芹菜 取莖、切末30 克
-
白胡椒粉½ 茶匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
247 kcal /
1034 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
4.9 g
Węglowodany
44.2 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

台灣四季好味道
70 Przepisów
Tajwan
Tajwan