
Urządzenia i Akcesoria
芋頭酥
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 個
Składniki
芋頭外皮
-
澄粉115 克
-
熱水 (約90~100°C)190 克
-
水500 克
-
芋頭 去皮、切塊600 克
-
豬油 (白油)115 克
-
鹽1 茶匙
-
糖20 克
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
香油¼ 茶匙
-
小蘇打粉¼ 茶匙
內餡
-
豬前腿肉 (赤肉),切塊100 克
-
豬背油 (豬板油),切塊40 克
-
蝦仁60 克
-
冬菇 (乾燥), 泡軟、擠乾水份40 克
-
洋蔥 切塊40 克
-
醬油20 克
-
蠔油10 克
-
糖15 克
-
香油¼ 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
組合
-
油 油炸用1000 克
Wartości odżywcze na 1 個
Kalorie
237 kcal /
993 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
16.1 g
Węglowodany
18.6 g
Błonnik
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

名廚美饌
90 Przepisów
Tajwan
Tajwan