Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 酸菜 ,切絲
刈包
- 115 - 135 克 牛奶 (詳見要訣)
- ½ 茶匙 乾酵母粉
- 40 克 糖
- 125 克 中筋麵粉
- 125 克 低筋麵粉
- ¼ 茶匙 鹽
- 20 克 油
花生糖粉
- 40 克 無鹽烤花生
- 5 克 糖
炒酸菜
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,切片
- 5 克 薑 ,切絲
- 25 克 油
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 醬油
滷五花肉
- 30 克 油
- 20 克 蒜頭
- 50 克 蔥 ,切段
- 15 克 新鮮紅辣椒 ,切段
- 30 克 薑 ,切片
- 400 克 帶皮五花肉 ,用叉子將豬肉表皮戳洞,切片(厚約0.5公分)
- 350 克 水
- 50 克 醬油
- 50 克 冰糖粉
- 75 克 米酒
滷肉刈包
- 500 克 水 (蒸煮用)
- 2 枝 新鮮香菜 ,只取葉子
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2653.8 kJ / 634.9 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 39.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1118.3 mg