
Urządzenia i Akcesoria
家鄉滷肉刈包
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
6 人份
Składniki
-
酸菜 ,切絲250 克
刈包
-
牛奶 (詳見要訣)115 - 135 克
-
乾酵母粉½ 茶匙
-
糖40 克
-
中筋麵粉125 克
-
低筋麵粉125 克
-
鹽¼ 茶匙
-
油20 克
花生糖粉
-
無鹽烤花生40 克
-
糖5 克
炒酸菜
-
新鮮紅辣椒 ,切片10 克
-
薑 ,切絲5 克
-
油25 克
-
糖1 茶匙
-
醬油1 茶匙
滷五花肉
-
油30 克
-
蒜頭20 克
-
蔥 ,切段50 克
-
新鮮紅辣椒 ,切段15 克
-
薑 ,切片30 克
-
帶皮五花肉 ,用叉子將豬肉表皮戳洞,切片(厚約0.5公分)400 克
-
水350 克
-
醬油50 克
-
冰糖粉50 克
-
米酒75 克
滷肉刈包
-
水 (蒸煮用)500 克
-
新鮮香菜 ,只取葉子2 枝
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
634.9 kcal /
2653.8 kJ
Białko
17.9 g
Tłuszcz
39.2 g
Węglowodany
49.4 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
46.7 g
Sód
1118.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

剩食活用術
7 Przepisów
Tajwan
Tajwan